Hvorfor vælge et Anpartsselskab

Selvom der er mange forskellige virksomhedstyper derude, er der kun én der er rigtig for netop din virksomhed – og det handler om at få den rigtigt i første hug, så du kan begynde at udnytte de gode fordele er ved det.

Der er nemlig en god række fordele (hvis du kan finde ud af at bruge dem) ved at have eksempelvis et ApS. I et ApS hæfter du eksempelvis ikke personligt, hvis din forretning skulle gå hen og gå konkurs – noget der tvinger folk til at gå fra hus og hjem til tider.

Anpartsselskaber – fordele

Når du har fundet ud af at anpartsselskaber er det bedste valg for dig, så kan du begynde at se på dine muligheder. Den første er det med personligt hæftelse. 

Lad os lave et eksempel. Du har ved et uheld kommet til at igældsætte dig selv ved at opdage en tastefejl til din leverandør for sent. Nu går din forretning nedenom og hjem fordi leverandøren vil have sine penge. Hvis du var en enkeltmandsvirksomhed ville leverandøren godt kunne have krævet dig ude af både hus og hjem, men når du har et ApS kan du kun miste de penge du har i anparter – hvilket redder dit hus. 

Du bør dog være opmærksom på, at hvis du er ude på at låne penge i banken, så kræver banken ofte at du stiller til med personlig kaution. På den måde er banken altid sikret at få sine penge igen – uanset om du har et ApS eller et A/S. 

Gode overskud

Hvis du er ejer af et ApS der generer overskud har du også mulighed for at få lidt ekstra med oven i hatten. Når du har betalt din selskabsskat af dit overskud har du mulighed for at overføre resten af overskuddet til dit holding og dermed beskytte det mod mørkere økonomiske tider eller bruge pengene på en ny investering igennem holdinget – og så har du endda kun betalt selskabsskat for det! 

Flere anparter – flere muligheder

En af de fordele der heller ikke er til at overse, er det med at man kan være flere ejere. Når i er flere ejere får i, for det første, mulighed for at få et helt nyt sæt øjne på driften og hjælpe hinanden med at blive bedre. Derudover kan i også forhandle med anparter til investorere og andre erhverv, der er interesseret i at være en del af jeres forretning.