Har I brug for lidt hjælp til at komme videre?

Har I brug for lidt hjælp til at komme videre i jeres parhold? Føler I jer ’stuck’, som om I ikke kommer nogen vegne, som om det hele går i ring, at I går i ring og at I simpelthen ikke kan komme ud af det med de ressourcer I selv har? Så kan parterapi meget vel være svaret for jer som par. Man kan sagtens komme i Terapi for par og få den hjælp, der er brug for, for at I sammen kan komme godt ud af den dårlige cyklus som I har lullet jer selv ind i.

Start med at erkend det

Det vigtigste er at man starter med at erkende, at man faktisk har et problem. Det behøver ikke at være verdens undergang og det behøver ikke at betyde bål og brand og at alt er noget…ja, rent ud sagt lort. Men man skal simpelthen bare starte med at erkende, at man ikke selv kan komme ud af det.At man ikke selv har ressourcerne, viden, kompetencer, ja hvad der nu skal til, for at få løst op for parforholdets knuder, som strammere mere og mere om halsen og nu har så godt et greb, at man nærmest ikke kan trække vejret længere. Den erkendelse er vigtig og et kæmpe skridt i den rigtige retning.

Vær ærlig med dig selv

Hvis I vælger at få hjælp til jeres parforhold og I går i parterapi, så skal du starte med at være ærlig overfor dig selv. Det skal din partner selvfølgelig også, men du kan kun tage ansvar for dig selv og dine egne handlinger og derfor skal du holde øje med din egen udvikling og dine egne fremskridt. Hold bolden på din banehalvdel og se hvordan du selv håndterer det, inden du skuler over til din partner og peger fingre af dit og dat.

Med ærlighed kommer du længst. Kan ærlighed være svært? Ja for søren, det er simpelthen noget af det sværeste i hele verden, at man skal kigge sig selv dybt i øjnene og stoppe med at fortælle sig selv, og alle andre, historier som ikke holder vand og som ikke gør noget godt for dig. Din ærlighed er med til at sætte dig fri, til at give dig rum til at være dig selv, et hundrede procent. Og der findes ikke noget bedre i hele verden end at gå rundt og føle sig som et frit menneske.

Leave a Reply