Fem tips til et sundere liv

Det kan være svært at leve et sundt liv, hvis ens standarder går på at motionere alle ugens dage og have en meget specifik og streng diet. Hvis du gør det allerede, så fedt, godt klaret. Men sundhed er mange ting og du kan sagtens leve et sundt liv uden at være på specielle dieter og følge alle de generelle kostråd. Problemet med dem er nemlig, at de ikke tager højde for, hvor forskellige vi er og en diet, der er one size fits all, passer måske i virkeligheden slet ikke til dig.

1. Stress er ikke sundt

Stress er nok noget af det første, du skal arbejde med, hvis du vil have et sundere liv. Stress er ikke alene dårligt for dit mentale helbred, men kan også have en negativ effekt på din søvn og på dit imunforsvar. Ved at eleminere stress fra dit liv, højner du altså din livskvalitet og lever et gladere og sundere liv.

2. Bevægelse og fri luft

Bevægelse i det fri er en sand gave. Ikke alene bliver man i bedre humør af at gå eller løbe sig en tur i det fri, men det kan også afhjælpe spændingshovedpine. Derudover giver det din krop mulighed for at slippe af med diverse affaldsstoffer og du ilter cellerne i din krop, så du kan forblive sund og rask. 

3. Sov bedre

Din søvn er din bedste ven, når det kommer til et sundere liv. Derfor anbefales det stærkt, at du giver kroppen tid til at hvile. Mangel på søvn har nemlig vist sig at have negative konsekvenser på stressniveuet og imunforsvaret. Desuden får du bare mere ud af dagen, hvis du er frisk og veludhvilet.

4. Pas på blodsukkeret

De fleste af os kender sikkert det der med, at man har glemt og spise frokost og man kan mærke, at man bliver en smule træt, måske også lidt utilpas og så fordi det er nemt og man er lidt sliksulten, spiser man en chokoladebar og drikker en cola. Det er det, der sker når dit blodsukker er ustabilt og du gør dig selv, dit overskud og din krop en tjeneste ved at stabilisere det. 

5. Drik rigeligt med vand

Det er enormt vigtigt for din krop, at du drikker nok med vand. Det hjælper med hovedpine og det sørger for, at alle kroppens funktioner kører, som de skal.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk