Derfor skal din hund have et hundetegn

I Danmark er det lovpligtigt, at alle hunde, der er ældre end otte uger bærer hundetegn. Det er et krav, at dette tegn er graveret med ejerens navn og adresse, men det anbefales, at du også får graveret et telefonnummer. Derved gør du det let at komme i kontakt med dig, hvis det skulle ske, at din hund stikker af og bliver væk.

I og med, at det er lovpligtigt, at din hund altid har et hundetegn på, er det derfor ikke noget du skal tøve med at få lavet. Som angivet herover, er det op til dig selv, om du vil have dit telefonnummer graveret. Du bestemmer også selv, om du vil have hundens navn på hundetegnet, da det heller ikke er et lovkrav, at du gør dette.

Få altid et telefonnummer på tegnet

Formålet med et hundetegn er, at det er let at se, hvor en hun hører hjemme, hvis man skulle finde en hund, der er stukket af. Af den grund er det også en god idé at få et telefonnummer graveret i tegnet. Derved er du sikret, at det er nemt at få kontakt til dig, hvis det skulle ske, at din hund løber væk og bliver fundet af en anden person.

Da det er minimalt, hvor meget ekstra det vil koste at få et telefonnummer graveret i tegnet, er der ikke nogen grund til at undlade det. Sørg også for at vælge et nummer til en telefon, som du altid er i nærheden af, da hele idéen ved at man kan ringe til dig ellers almer lidt. Derfor er det også bedst, at det er dit private mobilnummer, der graveres.

Som angivet før, er det op til dig selv at vurdere, om du vil have dit telefonnummer graveret i. Du bestemmer også selv, om hundens navn skal stå der. Husk dog på, at jo mere, der er graveret, desto mindre vil teksten også være. Sørg derfor for, at du ikke får så meget tekst på tegnet, at det i sidste ende vil betyde, at man ikke kan læse, hvad der står.

Det er nemt at bestille et hundetegn

Du skal selvfølgelig ikke bekymre dig for, om det er svært at få fat i et hundetegn. Du kan nemlig blot bestille det på nettet. Har du endnu ikke fået købt et hundetegn til din hund, så køb hundetegn her, hvor du kan vælge blandt en lang række tegn. Derfor er der selvfølgelig også noget, der appellerer til dig.